A juniorok mezőnyében lett második 10 méteren a Vasas-APLE puskás versenyzője, mindössze egy hajszállal maradt le az aranyéremről.

A selejtezőből a nyolcadik helyen jutott a döntőbe Szekszárdon Gáspár Lalita, akkor még a koreai Kwonnak ment a legpontosabban, mögötte Dénes Eszter és a másik koreai versenyző végzett. De még hátra volt a döntő, ahol a finn Kuisma örülhetett leginkább (ő negyedikként ment a fináléba), de Lalita közvetlenül mögötte végezve megszerezte az ezüstérmet.

A felnőttek 10 méteres számában is indult Gáspár Lalita, itt a 14. lett a selejtező során, így nem jutott a döntőbe, a Vasas-APLE másik versenyzője, Kozma Nikolett a 34. helyen zárt. Ezt a számot egyébként Zwickl-Veres Kata nyerte, a juniorok között bronzérmes Kwon megnyerte a selejtezőt, de a döntőben „csak” negyedikként zárt.

„Az előző héten Nyitrán vettem részt egy nemzetközi versenyen, ahol az első nap sikerül nyernem, másnap egy kicsit elfáradtam, és végül ötödik lettem. De ezekből az eredményekből kiindulva mindenképpen szerettem volna érmet szerezni a Hungarian Openen. Örülök neki, hogy ez sikerült a juniorok között. Úgy terveztem, hogy a felnőttek között is döntőbe kerülök, de ez nem sikerült. Most még két vagy három verseny lesz a következő hónapokban, de az első igazán fontos esemény majd a februári indiai világkupa lesz” – foglalta össze a lényeget a Vasas-APLE versenyzője, aki Szucsák Mátyás mellett Szucsák Lászlóval készül a fontos feladatokra.

Az említett nyitrai verseny egyébként egy olimpiai reménységek torna volt, ahol Gáspár Lalita a selejtezőben a nyolcadik, azaz utolsó helyen jutott a döntőbe (itt még az UTE-s Toma Dorina volt a legjobb), de aztán a döntőben Lalita célzott a legjobban, megelőzve montenegrói, szlovák, cseh, szerb és ukrán versenyzőket.

A Hungarian Openen a junior fiúk mezőnyében Wittmann Péter éppen csak lemaradt a döntőről, hiszen a selejtezőben a 9. helyen végzett, Glázer Bence a 18., Kozma Bence a 24. lett. A felnőtt selejtezőben a 18. pozícióban zárt Wittmann Péter, itt Glázer a 32., Kozma a 49. helyen végzett.

Hungarian Open, 10 méter légpuska, juniorok, döntő:

1. Jenna Kuisma (finn) 248.8 (összes pontszám: 625.0)
2. GÁSPÁR LALITA (magyar) 248.2 (617.0)
3. Eunji Kwon (koreai) 227.1 (628.0)
4. Hangyeol Jeong (koreai) 205.8 (626.0)
5. Horváth Lea (magyar) 185.2 (620.0)
6. Dénes Eszter (magyar) 162.9 (626.0)
7. Borsos Fanni (magyar) 138.9 (618.0)
8. Toma Dorina (magyar) 117.7 (619.0)


Hirdetések