Warning: filemtime(): stat failed for /web/webpont.com/vasassc/img/hirkepek/47354306_519440031905455_7305166293009694720_n.jpg in /web/webpont.com/vasassc/html/hirek/hir.html on line 22
Jenkei Dániel2018.12.04. | Birkózás

Történelmi sikert arattak női birkózóink.

Igazán egyedi pillanatoknak lehettek szemtanúi múlt hétvégén a vadonatúj dunaharaszti csarnokban a birkózás kedvelői, hiszen a sportág történetében először írtak ki női csapatbajnokságot.

A Vasas SC birkózó szakosztálya számára ez különösen örömteli fejlemény, hiszen erős a női részlegünk, az októberi budapesti vb-n például három versenyzőnk is szőnyegre lépett.

Most a csb-n öt csapat (Csepel, Kaposvár, Érd, Kecskemét, Vasas) mérkőzött meg egymással az első bajnoki aranyéremért.

A mieink két 6-0-ás sikerrel kezdtek a csoportban, sem a kaposváriak, sem az érdiek nem tudtak ellenünk meccset nyerni.

Ahogy a papírforma diktálta, végül azzal a Csepellel szemben vívtuk a bajnoki döntőt, amely házigazdaként nagyon szerette volna megnyerni a viadalt, és talán a közvélemény is őket tartotta erre esélyesebbnek.

Végül ehhez a mieinknek is lett néhány szavuk...

Az egyik vb-résztvevőnk, Köteles Alexandra mindjárt technikai tussal kezdett, ezután Réczi Bianka pontozásos győzelmet aratott, Papp Melánia viszont vereséget szenvedett, szintén tussal.

Jöhetett világbajnokunk, Sastin Marianna, aki remek meccsen szintén döntő fölénnyel nyert, így már 3-1-re mentünk a Csepellel szemben.

És itt jött a trükk: a korábbi felálláshoz képest a Vasasban Wilson Vanessa és Sleisz Gabriella súlycsoportot cseréltek, így Sleisz birkózott az Eb-bronzérmes csepeli, Galambos Ramóna ellen, akit alaposan meg is lepett, megnyerte a meccsét, így a Vasas 4-1-es, behozhatatlan előnyre tett szert.

A vb-bronzérmes (ex-vasasos) Barka Emese így már nem is birkózott a sérüléssel küzdő versenyzőnk, Wilson Vanessa ellen, a mieink pedig történelmi aranyéremnek örülhettek.

Ubránkovics Csaba szakosztály-igazgató így mesélt a hétvégi történésekről:

- A Csepel volt az esélyesebb, ezt ők is így gondolták, de már előre úgy kalkuláltunk a mérlegelésnél, hogy tudjunk variálni a versenyzőink sorrendjén, és ez a döntőben remekül be is jött, így viszonylag hamar el tudtuk dönteni az aranyérem sorsát. Egyébként a korábban súlyos sérülést szenvedő Elekes Emesét is bemértük, így ő is részese lehetett az első női csapataranynak. Anno sokat lobbiztunk azért Sastin Mariannával, hogy legyen a lányoknak is csapatbajnoksága, és azt hiszem, a hétvégi esemény bizonyította, hogy van értelme ennek a versenynek. Izgalmas, jó hangulatú meccseket láttunk, a mieink pedig a kezdeti idegesség után megnyugodtak, és kihozták magukból a maximumot.

 

 

Női Birkózó csapatbajnokság 2018

1. Vasas SC
2. Csepeli BC
3. KTE

A bajnokcsapat tagjai: Köteles Alexandra, Papp Melánia, Réczi Bianka, Sastin Marianna, Sleisz Gabriella, Wilson Vanessa, Elekes Emese


Hirdetések