Rendkívül eredményes felnőtt országos bajnokságot zártak a Vasas-Süllős ökölvívói 2018-ban.

Önmagában az, hogy 18 Vasas-sportoló lépett ringbe az idei országos bajnokságon, már rekordszerű számnak tűnt, így bőven volt kiért izgulni az első napokon a Halassy Olivér Sportközpontban, a végjátékban pedig a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

A Vasas-Süllős utánpótlásbokszolói egyébként folyamatosan szurkoltak is a nagyoknak, így remek hangulatban küzdhettek a mieink. A remek hangulat pedig remek teljesítménnyel is párosult, hiszen 4 arany, 1 ezüst, 5 bronzos összmérleget produkáltak a mieink.

A legkiemelkedőbb teljesítményt talán az a Fodor Milán nyújtotta, aki 64 kg-ban visszavágott tavalyi legyőzőjének, így országos bajnok lett, ráadásul egy különdíjat is kiérdemelt kiegyensúlyozott teljesítményéért.

- Az első naptól kezdve azt éreztem, hogy könnyedén megy a bunyó, semmi görcsösség nem volt bennem, nem úgy, mint a tavalyi évben. Az elődöntőm végül elmaradt, de ezt nem igazán bántam, így jobban rá tudtam pihenni az utolsó meccsre, és a kisebb kézsérülésem is javult. Kovács Ricsivel mindketten tudtuk, hogy köztünk dől majd el az aranyérem a végén. Az volt a taktikám, hogy az elejétől próbálok rá nyomást gyakorolni, hibákra kényszeríteni, és ezt úgy láttam, nem is bírta fejben, így sikerült megnyernem az aranyat. Egyébként a döntő volt kereken a 150. meccse pályafutásomnak, így sikerült ezt is méltó módon megünnepelnem. Az pedig már csak a hab a tortán, hogy én lettem a legkiemelkedőbb felnőtt versenyző az országos bajnokságon, erre egyáltalán nem számítottam. Tényleg tökéletes napokon vagyok túl, de nem állunk le, jövőre még komolyabb célokért bokszolhatok.

Harcsa Zoltán győzelme 75 kg-ban abszolút papírformának számított, és beszédes az is, hogy zsinórban hatodszor lett magyar bajnok. Ehhez most csak két meccset kellett nyernie:

- Úgy érzem, az történt a ringben, amit én akartam, de a döntő igazán keményre sikeredett, hiszen végigbokszoltuk a három menetet. Talán nem hangzik nagyképűen, de én nem elsősorban erre a versenyre készültem, ettől függetlenül remek gyakorlás volt ez a két meccs. A saját sikerem mellett őszintén örültem Fodor Milán csapattársam egyéni elismerésének is. Le a kalappal előtte, hogy a tavalyi elveszített döntője után így fel tudta magát hozni, és sikerült visszavágnia. Remek vasasos csapatunk van, azt hiszem, méltó módon képviseljük a nagy hagyományokkal bíró klubunkat.

A Vasas-Süllős aranyérmeseinek sorát gazdagította Kozák László, aki meg tudta védeni címét, és 69 kg-ban ismét országos bajnok lett.

A hölgyek közül a legnagyobb elismerés Benke Sárát illeti, aki 57 kg-ban nyert aranyat, de ifi vb-résztvevőnk Villás Veronika is finálét vívott, igaz neki most be kellett érnie az ezüstéremmel 64 kg-ban, de fiatalként ez remek eredmény számára.

Bronzérmeseink sora is igencsak hosszú: Gremen Petra (57 kg), Czinege Roxána (81+ kg), Gombkötő Tamás (60 kg), Kádár Máté (60 kg), Lokár Márk (81 kg).

Mindemellett még számos ötödik helynek is örülhettünk, így nem volt kérdés, hogy a Vasas-Süllős lesz idén is a legeredményesebb ökölvívóklub az országban. A versenyzők mellett jár az elismerés a szakmai stáb és a szakosztályvezetés valamennyi tagjának ezért.

fotók: Vasas Attila


Hirdetések