Alpesi síző vasasos tehetségünk számára rangos nemzetközi megmérettetésekkel indult az idei versenyszezon.

A tavalyi szezon remek sikerei után 16 éves alpesi sízőnk, Tóth Zita ismét belecsapott a versenyszezonba, ráadásul mivel elérte a korhatárt, idén először indulhat a nemzetközi szövetség (FIS) versenysorozatában is.

Az úgynevezett FIS-versenyek közül Zita debütálására az ausztriai Pass Thurnban került sor.

Az első alkalom még inkább csak a körülményekkel való ismerkedésről, edzéslehetőségről szólt, másodszorra viszont ugyanezen a helyszínen remek, 50 pont körüli eredményt tudott felmutatni.

Pedig első éves FIS-versenyzőként magas rajtszámmal versenyzett, ami azt jelenti, hogy az első futamban, rossz minőségű pályán kellett beverekednie magát a legjobb harmincba. Miután ez sikerült, a második futamban már kiváló pályán, az ötödik legjobb időeredményt érte el.

Ez a remek teljesítmény összességében tehát 50 FIS-pontot jelentett versenyzőnk számára, ami a szezonra nézve nagyon biztató eredmény. A folytatásban az elért pontokat többször frissítik, így egy jó rajtszámmal a dobogó mint kitűzött cél is teljesülhet a későbbiekben.

Zita azonban azt is elmondta, hogy az osztrák síiskolában, amelyben mindennapjait tölti, elsősorban az EYOF-ra és az ifi vb-re koncentrál, ezek lesznek számára az idény fő versenyei. A FIS-versenyek kapcsán pedig a rangos mezőny mellett azt emelte ki pozitívumként, hogy folyamatosan, versenyről versenyre van lehetősége javulni és fejlődni.

 


Hirdetések