Warning: filemtime(): stat failed for /web/webpont.com/vasassc/img/hirkepek/bazel2019_nagy_andrasfi.jpg in /web/webpont.com/vasassc/html/hirek/hir.html on line 22

Ismét mozgalmas és sikeres hétvégét zártak fiatal vívóink.
 

Kezdjük a legkülönlegesebb hangulatú versennyel: az olaszországi Vercelliben meghívásos csapatversenyt rendeztek a legjobb 20 és 23 év közötti párbajtőrözőknek. A hagyományos, immár 52. Bertinetti-kupán ezúttal öt nemzet versenyzői vettek részt.

A magyar csapat három vasasos versenyzővel, Bányai Zsomborral, Bakos Bálinttal és Buta Leventével, valamint Debnár Gergellyel lépett pástra.

A mieink imponálóan vívtak, így eljutottak a döntőig, ahol igazi presztízscsata következett a házigazda olaszok ellen.  Komoly izgalmak után végül Bányaiék kerekedtek felül, és egy 45-42-es sikerrel nyerték meg a kupát, no meg a hozzá dukáló arany párbajtőrt.
 

 

Eközben az eggyel fiatalabbak, tehát a juniorok a svájci Bázelben vívtak világkupaversenyt.

Bányai Botond a legjobb 32-ig jutott, Koch Máté és Bende Bence pedig egy körrel tovább maradt állva. Ahogy pedig mostanában megszokhattuk, a legjobb vasasos versenyzőnek Nagy Dávid bizonyult, aki a négy között honfitársától, Andrásfi Tibortól kapott ki, így végül bronzéremnek örülhetett.

Mindezek után csapatban is összejött a harmadik hely a Koch-Bende-Nagy-Andrásfi kvartettnek, akik Nagy Dávid remeklése után győzték le a bronzért a remek orosz válogatottat.

 

 

Férfi kardban is junior világkupa-kört rendeztek, itt az ifi olimpiai bajnok Rabb Krisztiánért izgulhattunk, aki végül a legjobb 16 között búcsúzva a 9. helyen végzett.

Végül a női párbajtőrözők hasonló korosztályú dijoni viadaláról: Kardos Edina 27., Lipthay Hanna 46., Wetzker Laura pedig 86. lett az egyéni küzdelmekben.

 

(fotók: hunfencing)


Hirdetések