Warning: filemtime(): stat failed for /web/webpont.com/vasassc/img/uploaded/files/52291542_2614778275230458_7128227912590819328_o.jpg in /web/webpont.com/vasassc/html/hirek/hir.html on line 22

Negyvenfős magyar sportolói csapat utazik jövő héten Krasznojarszkba, ahol a 29. Téli Universiadét rendezik meg március 2-tól. A magyar jégkorongcsapat először vesz részt az eseményen, minden bizonnyal jó néhány vasasos játékossal, illetve Revák Zoltán edzővel.

Kedden a Testnevelési Egyetemen letette az esküt az Universiadéra utazó magyar sportolói küldöttség. A szibériai Krasznojarszkban a magyar jégkorong is képviselteti magát, férficsapatunk előzetes bő keretében tizenkét Vasas-játékos szerepel (a következő napokban a csapat összetétele még változhat), míg a csapat edzője, egyben Vas Márton segítője Revák Zoltán, a Schiller-Vasas HC másodedzője lesz.

Az eskütétel szövegét Csiki Attila, csapatunk meghatározó játékosa, a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója mondta fel kedden.

Az egyetemisták miniolimpiáján ezúttal közel 60 ország 3000 válogatott élsportolója vesz részt. Krasznojarszkban a jégkorong mellett biatlonban, jégtáncban, műkorcsolyában, rövid pályás gyorskorcsolyában és sítájfutásban leszünk ott, 18 egyetem színeiben.


Fotók: MEFS

„Mikor Vas Marci felhívott, jeleztem neki, hogy abban az esetben tudom vállalni a feladatot, ha nem jutunk rájátszásba, ez nemrég hivatalossá vált, így kíváncsian várom a játékokat” – fogalmazott Revák Zoltán. „Jelenleg még kialakulóba van az utazó keret, több változás várható, a külföldön játszók is csatlakoznak még hozzánk, illetve kérdés, hogy melyik klub enged majd el játékost az eseményre, azaz még várhatóak egyeztetések. A hétvégén lesz egy kétnapos összetartás, ahol nyilván egyfajta taktikai felkészítés zajlik majd, semmint fizikai munka, és aztán jövő héten már utazunk is. Az első meccsünket a japánokkal játsszuk, március 1-jén. Mindenképp nagy élmény lesz a fiúknak a torna, hiszen az olimpiákkal megegyező a szervezése az ilyen eseményeknek, lesz olimpiai falu, és arra is büszkék lehetnek, hogy egyrészt először képviselik a magyar jégkorongot az Universiadén, másrészt azért tehetik ezt, mert a sport mellett fontosnak tartják a tanulást is, tudatosan építik magukat.”

Ami az ellenfeleket illeti, a mieink Japánnal, az Egyesült Államokkal, Csehországgal, Szlovákiával és Oroszországgal játszanak majd a csoportban, nem gyenge névsor, ahogy mondani szokták. A bronzmérkőzést és a döntőt március 12-én rendezik.

A válogatott bő keretébe meghívást kapó Vasas-játékosok:

Bálint Tamás, Bukor Rajmund, Csiki Attila, Czakó Barna, Inglis Ákos, Lőczi Árpád, Oroszi Álmos, Rózsa István, Schmál Kristóf, Szlama Dániel, Turbucz Martin, Varga Tamás

Az Universiade programját itt lehet megnézni.


Hirdetések