Dobos Sándor2019.02.24. | Kosárlabda

Ismét nyerni tudott a Vasas Akadémia férficsapata az NB I/B Piros-csoportjában.

NB I/B Piros-csoport, 20. forduló:

PVSK-Kronosz Kiadó–Vasas Akadémia 75-83 (25-22, 15-24, 20-12, 15-25)

PVSK: Bíró 6, Dragasevic 7/3, Demeter 20/9, Olasz Á. 26, Berkics 1. Csere: Erdei, Fülöp 2, Futó, Popgyákunik 6, Benke 4, Carev, Riskó 3. Edző: Juhász Olivér

Vasas: Boros 8, Moravcsik 16/6, Andrássy 14/3, Sólyom 8, Steier. Csere: Horváth H., Katona 11/3, Barócsi 9, Kozma, Kovács B. 3, Kelenföldi 5/3. Edző: Faragó Péter


A Nagykőrös elleni idegenbeli és a Bonyhád elleni hazai győzelem után egy nehéz szülés várt a Vasas Akadémiára, mert bár a PVSK csak a tabella második felében helyezkedik el, mindig nehéz a saját pályájukon, ellenük bizonyítani. Tavaly jobban ment nekik, de a bajnokság idén is nagyon kiegyensúlyozott, így az idegenben aratott győzelmek felértékelődnek.

Faragó Péter csapata jól halad a rájátszás felé, és a papírforma alapján a mostani győzelem (merthogy sikerült nyerni Pécsen) mellé még kettő (de egy biztos) kell, hogy matematikailag is bebiztosítsuk a playoff-szereplést, azt követően pedig majd arra kell hajtani, hogy minél előkelőbb helyen zárjunk az első nyolcban az alapszakasz végén.

Végig nagyon szorosan alakult a pécsi bajnoki, amelyen jobban kezdtünk, 8-3-ra és 15-11-re is vezettünk, a 8. percben, 19-19-nél ért utol minket a hazai csapat Popgyákunik kosarával, végül 25-22-re nyerték az első negyedet.

A végül 16 pontig jutó Moravcsik Áron triplájával már ismét a Vasas Akadémia vezetett (27-25), és bár fej fej mellett haladtunk (36-36 például), nem engedtük át a vezetést ebben a szakaszban, amit 9 ponttal sikerült is megnyerni. 46-40-re tartottunk előrébb a nagyszünetben.

A mindig kritikus harmadik negyed jobban sikerült a PVSK-nak, amelyben Olasz és Demeter remekelt, mindketten eljutottak minimum 20 pontig a végére, az utolsó tíz perc kétpontos hazai vezetéssel következett.

Sólyom rögtön egyenlített, majd lényegében végig, az utolsó percig együtt haladt a két csapat, két pontnál sosem volt nagyobb a különbség, e gyik gárda javára sem. Aztán Moravcsik a legjobbkor dobta be második hármasát, azzal már 77-72-re vezettünk, jöhetett a faultkavalkád a végére.

Ebből a mieink jöttek ki jobban, így megszerezték 12. győzelmüket a szezonban, és utolérték a Honvédot.

Folytatás majd szerdán, hazai pályán a Békés ellen.

Faragó  Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
"Nagyon sokat készültünk erre a mérkőzésre, mert két hét szünetünk volt, illetve a Honvéd itteni botlásával lehetőségünk nyílt a hatodik hely megszerzésére. Efelé egy nagy utat tettünk meg most. Majdnem mindent végrehajtottak a srácok abból, amivel készültünk, és úgy gondolom, hogy ez egy nagy győzelem, ugyanis a PVSK csapata hazai pályán nagyon erős. Gratulálok a játékosaimnak!"


Hirdetések