Sportágaink

Kajak-kenu

Hírek

Kajak-kenu
| 2019. 01. 24.

Takács Tamara Simon Miklós irányításával dolgozik tovább

Világ- és Európa-bajnok kajakozónk új csoportban, új edzőtársakkal és szakemberrel készül a szezonra és az olimpiai kvalifikációs időszakra. Mind versenyzőnk, mind a Vasasban már...

Kajak-kenu
| 2019. 01. 23.

A korosztályos világbajnok Petró Ádám a Vasasban folytatja

Kétszer az ifik között, egyszer az U23-as mezőnyben lett maratoni világbajnok a most 23 éves Petró Ádám. Egy ideje felnőtt világ- és Európa-bajnokunkkal, Solti Lászlóval edz együtt,...

Kajak-kenu
| 2018. 12. 19.

Solti László párostársával az év maratoni férfi kajakosa

Boros Adriánnal közösen érdemelték ki a címet, a Vasas SC versenyzője vele lett Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes 2018-ban.

Történet

A Vasas kajak-kenu szakosztálya 2012-ben alakult meg, Fábiánné Rozsnyói Katalin irányításával. A mesteredző mellett ekkor a szakosztályhoz igazolt az olimpiai ezüstérmes Tóth Dávid, Kulifai Tamás, és Pauman Dániel, valamint Kugler Attila, Schenk Áron és Pintér Márk is. Az alapozó időszak után tavasszal már rögtön sikereket értek el a vasasos versenyzők. A Kammerer Zoltánnal kiegészült vasasos négyes első versenyén a 2013-as szegedi Világkupán ezüstérmes helyen ért célba 1000 méteren. Egy hónappal később a Kammerer-Tóth-Kulifai-Pauman négyes tovább öregbítette a Vasas hírnevét, hiszen előbb bronzérmes lett a portugáliai Európa-bajnokságon, majd az őszi duisburgi VB-n negyedik.

2013 szeptemberében történelmi tettet hajtottak végre kajakosaink, hiszen országos bajnokságon is bemutatkozott a Vasas SC kajak-kenu szakosztálya, nem is akárhogyan. A vasasos versenyzők négy arannyal, két ezüsttel és négy bronzzal alapozták meg szakosztályunk éremgyűjteményét. Az országos bajnokság után télen újabb négy sportoló csatlakozott szakosztályunkhoz: Kucsera Gábor, Bárdfalvi Márk, Bozsik Gábor és Szalai Tamás személyében.

A 2013-as évhez hasonlóan 2014-ben is a szegedi Világkupán versenyeztek először kajakosaink. A Vk-n Fábiánné Rozsnyói Katalin csapatából heten állhattak rajthoz a magyar válogatott képviseletében Szegeden. A Kammerer-Tóth-Kulifai-Pauman négyes második, míg a Noé-Szalai-Boros-Kugler kvartett negyedik lett. A nyár folyamán versenyzőink előbb a brandenburgi EB-n vettek részt, ahol értékes helyezéseket szereztek, majd nem kellett sokat várni az első vasasos vb éremre sem, hiszen az augusztusi Moszkvában megrendezett világbajnokságon K4-esünk 1000 méteren bronzérmes lett.

2015-ben, Bakuban, az I. Európa- Játékokon a Kammerer-Tóth-Kulifai-Pauman négyes, illetve a Kammerer Zoltán –Szalai Tamás (utóbbi szintén a Vasas versenyzője) páros is aranyérmet szerzett ezer méteren.

Szintén ebben az évben a milánói kvalifikációs világbajnokságon a Kammerer-Tóth-Kulifai-Pauman négyes második helyen végzett és olimpiai kvótát szerzett Magyarországnak. A riói ötkarikás játékokon végül Kugler Attila képviselte a vasasos színeket férfi K4 1000 méteren, amelyen egységével a 11. helyen végzett.

Az új olimpiai ciklusban a kajak szakosztály a női versenyzőkre helyezte a hangsúlyt, ennek eredményeként 2017-ben Takács Tamara és Vad Ninetta vasasos színekben Európa -és világbajnoki címeket szereztek.