Sportágaink

Sportlövészet

Hírek

Sportlövészet
| 2019. 02. 11.

Bronzérmek a sportlövő országos bajnokságról

Nem teljesen úgy sikerült a 10 méteres légfegyveres országos bajnokság, ahogy szerettük volna, de a Vasas-APLE légpuskás versenyzői így is szereztek dobogós helyezéseket.

Sportlövészet
| 2019. 01. 08.

Elkezdődött az Eb-kvalifikáció, a cél a folyamatos javulás

A Vasas-APLE versenyzői túlvannak az első Eb-válogatón, Gáspár Lalita ugyan döntőbe jutott, de lövőformája még csiszolásra szorul. Edzője szerint minden esély megvan arra, hogy az...

Sportlövészet
| 2018. 11. 27.

Gáspár Lalita ezüstérmes a Hungarian Openen

A juniorok mezőnyében lett második 10 méteren a Vasas-APLE puskás versenyzője, mindössze egy hajszállal maradt le az aranyéremről.

Történet

Közel százéves múltra tekint vissza az angyalföldi sportlövészet, a hagyományokat jó ideje az Angyalföldi Polgári Lövész Egylet (APLE) őrzi azzal, hogy nevelőmunkát végez a sportág iránt érdeklődők körében.

Az egyesület több éven keresztül ápolt sportkapcsolatot a Vasas SC-vel, mígnem 2017 januárjában ez az együttműködés szervezeti keretet is öltött. A sportszakmai megállapodásnak köszönhetően az élversenyzők a Vasas-APLE színeiben vesznek részt a megméretéseken.

A nevelőmunka ezzel együtt a lövészegyletben zajlik, a Vasas háttértámogatása mellett. Első lépésként kilenc élversenyző csatlakozott a piros-kék klubhoz, a cél természetesen az, hogy ez a szám folyamatosan nőjön.

A XIII. kerületi önkormányzattal és a sportlövők szövetségével közös cél, hogy Angyalföldön a létesítményhelyzet is javuljon a közeljövőben.

Versenyzőink a magyar bajnokságon kívül a junior Európa-bajnokságokon is ott voltak, a cél pedig az, hogy idővel a felnőtt mezőny nemzetközi viadalain is markánsan szerepeljenek.